Акција

PETRONAS SELENIA 20K 10W-40

2.940 ден 2.500 ден

Масло “Energy conserving” со синтетички основи дизајнирани за новите генерации на бензински мотори. Тој гарантира максимална заштита на моторот од кој било вид на шок, турбо полнач или мултивал, дозволувајќи им промена на маслото на секои 20,000 км.

Карактеристики

SELENIA 20K е новоразвиено масло кое овозможува максимално изразување на типичните карактеристики на опсегот SELENIA, особено во однос на продолжување на интервалот за промена на маслото. Неговата иновативна формула овозможува:

  • Започнува лесно дури и во суровата клима (до -25 ° C);
  • Апсолутна ефикасност на катализатор;
  • Максимална висока температурна стабилност, или трајност на производот дури и во најтешките термички услови на стрес.
  • Сите овие квалитативни аспекти обезбедуваат многу висока заштита и затоа продолжување на интервалот за промена на нафтата до 20.000 км. Бидејќи ги надминува високите безбедносни маргини, барањата за квалитет на најголемите производители, SELENIA 20K, може да се користи во сите бензински мотори од секое производство.

Совет за употреба

Според упатствата на производителот, Fiat се препорачува за преноси до 20.000 км на возила со природно аспирирани, турбо полначи или мулти-вентили.

Препорачано за:

Fiat, Lancia

Технички податоци:

  • SAE 10W-40
  • ACEA A3
  • API SL / CF
  • FIAT 9.55535-G2, Техничка референца F405.N04
  • VW 500.00-505.00
  • MB-229.1

 

Пакување од 5 литри

SKU: M015 Категории: ,
Оди на лентата со алатки