Акција

PETRONAS SELENIA 20K ALFA ROMEO 10W-40

2.800 ден 2.380 ден

Синтетичко масло развиено за новите генерации на бензински мотори ALFA ROMEO. Тој гарантира максимална заштита за природно аспирирани, турбо мотори, со што го продолжува интервалот за промена на маслото до 20.000 км.

Карактеристики

Selenia 20 K за Алфа Ромео е развиен од искуствата на Alfa Romeo и Selenia, посветен на мотори со високи перформанси кои бараат дополнителна заштита, а особено за продолжување на интервалот за промена на маслото.

Неговата формула предвидува:

  • Лесно ладно започнување на ниски температури (до -25 ° C);
  • Намалена потрошувачка на гориво;
  • Ладење и подмачкување на турбо полнач;
  • Максимална стабилност при високи температури;

Бидејќи ги исполнува и ги надминува барањата за квалитет на најголемите производители, Selеnia 20K за Alfa Romeo може да се користи во сите бензински мотори од сите типови и капацитети.

Совети за употреба:

Промените во маслото треба да се направат според препорачаниот период на „Fiat“, до 20.000 км на автомобилите.

 

Препорачано: Алфа Ромео

Технички податоци:

  • SAE 10W-40
  • ACEA A3
  • API SL / CF
  • FIAT 9.55535-G2 APPROVAL N ° F405.A05
  • VW 500.00 – 505.00, CCMC G

 

  • Пакување од 5 литри

 

SKU: M016 Категории: ,
Оди на лентата со алатки