Акција

PETRONAS SELENIA TURBO DIESEL 10W-40 (3 литри)

1.390 ден 1.180 ден

Оваа цена е за 3 литри во пакување од 2+1 литар!

Моторно масло синтетичко за дизел машина опремена со турбо полнач или повеќекратно директно вбризгување или мотори со директно вбризгување.

Исто така идеален за автомобили со аспирирани дизел мотори. Selеnia Turbo Diesel е специјално формулиран за да спречи задебелување предизвикано од преостанат јаглерод на производи за согорување, вообичаено кај моторите со индиректно вбризгување со комори пред согорување.

 

Карактеристики

Selenia Turbo Diesel ги нуди сите карактеристични карактеристики на маслото од палетата на Selenia, кои вклучуваат: пониска потрошувачка на масло, почисти мотори и максимална стабилност при високи температури. Исто така, гарантира:

 • Подобрен ладен почеток како резултат на голем проток на течности;
 • Одлична отпорност на висока температура;
 • Оптимална дисперзија на адитиви за заштита на моторот.
 • Кај турбо моторите, го елиминира ризикот од прскање на клипот на прстенот и откажување на моторот заради комбинираниот ефект на висока температура и притисок.

Совети за употреба

Се препорачува промена на нафтата до 20.000 км кај автомобили со директно вбризгување и до 10.000 км на автомобили со индиректно вбризгување.

Препорачано

Fiat, Alfa Romeo, Lancia.

Технички податоци

 • SAE 10W-40
 • ACEA B3
 • API CF / SG
 • CCMC PD2
 • FIAT 9.55535-D2, N ° F009.B99
 • VW 505.00
 • MIL-L-2104 D
SKU: M020 Категории: ,
Оди на лентата со алатки