Акција

PETRONAS SELENIA WR 5W-40

3.200 ден 2.700 ден

Високо квалитетно синтетичко масло базирано за мотори со директно вбризгување и турбо-полнење.

Тој е дизајниран да ги задоволи сите барања на најновиот генератор дизел мотор, каде што се засилени вртежите во минута и специфичната моќност на моторот. Како резултат на специјални адитиви, таа исто така обезбедува целосна моторна заштита. Препорачано за Fiat / Lancia / Alfa Romeo за мотори Multijet.

Карактеристики

Selеnia WR е формулиран со правилен баланс на адитиви за да се намали и контролира формирањето на наслаги, остатоци од согорување и наоѓалишта на јаглерод кои гарантираат оптимална изведба на моторот. Напредниот вискозитет од 5W-40 осигурува дека производот се користи на најекстремна температура:

  • SAE 5W обезбедува одлично подмачкување и стартување на моторот до -30 ° C;
  • SAE 40 гарантира подмачкување на филм со надворешна температура до + 40 ° C.
  • Минимална потрошувачка на гориво и намалена емисија
  • Топлинската стабилност спречува оксидација;
  • Намалување на абењето;
  • Специјална формула “ослободување на воздухот” за одобрување на хидраулични wallидни облоги;
  • Особено погоден за JTD, каде се подобруваат вртежите во минута и специфичната моќност на моторот.

 

Препорачано

Fiat, Lancia, Alfa Romeo за мотори Multijet.

Технички податоци

SAE 5W-40

API CF

ACEA B3 / B4

Fiat 9.55535-N2, ТЕХНИЧКА РЕФЕРЕНЦA Број F515.D06

GM-LL-B-025

VW 502.00

VW 505.00

MB 229.3

Пакување од 5 литри

SKU: M014 Категории: ,
Оди на лентата со алатки