Акција

PETRONAS SYNTIUM 10W-40 800 EU

1.440 ден 1.200 ден

Опис

Лубрикант со висок квалитет, формулиран со користење на современа технологија, развиен за F1. Се препорачува за сите типови мотори на патнички автомобили, како и за современи автомобили опремени со систем за вбризгување на гориво, систем со повеќе вентили, турбо полнач или механички супер-полнач, за кои се работи во најтешки услови.

Карактеристики:

  • Неверојатна заштита на сите компоненти на моторот што подлежат на подмачкување, дури и во екстремни услови на возење;
  • Оптимизирање на перформансите на моторот во сите брзини, што резултира во заштеда на гориво;
  • Намалување на потрошувачката на нафта.

PETRONAS Syntium 800 EU исполнува широк спектар на дизел и бензински мотори од која било марка и производител.

Спецификации: API SN/CF; ACEA A3/B4

Одобренија: MB 229.1; Renault RN0700; VW 501 01/505 00

Ги исполнува барањата PSA B71 2295/B71 2300

SKU: M012 Категории: ,
Оди на лентата со алатки