Акција

PETRONAS SYNTIUM 5W-30 5000 AV

2.600 ден 2.200 ден

Petronas Syntium 5W-30 5000AV е целосно синтетички лубрикант со висока економичност на горивото. Го заштитува моторот во екстремни услови на возење.

Масло погодно за сите типови мотори на патнички автомобили, мотори Volkswagen и Mercedes-Benz, вклучувајќи бензински и дизел мотори (со систем за третман на издувни гасови), како и за современи автомобили, SUV и комбиња опремени со уреди за редукција на емисија на издувни гасови, на пример филтер за честички на дизел честички и катализатори, систем за вбризгување на гориво, систем со повеќе вентили, турбо полнач или механичка пумпа Tutelo, кои работат во најтешките услови. Може да се користи и за возила за биогориво.

 

Карактеристики:

 

  • Високо намалување на пепелта во соодветниот филтер
  • Исклучителна економичност на горивото
  • Висока заштита при абење во максимални интервали на замена.
  • Погоден за сите бензински и дизел мотори, особено за моторите VW.

 

Спецификации: ACEA C3

Одобренија: MB 229.51; VW 504 00/507 00; Porsche C30

SKU: M005 Категории: ,
Оди на лентата со алатки