Акција

SELENIA K PURE ENERGY 5W-40 (3 литри)

2.380 ден 2.000 ден

Оваа цена е за 3 литри во пакување од 2+1 литар!

Selenia K Pure Energy е нов целосно синтетички лубрикант за нови бензински мотори. Со својата содржина ја поминува новата спецификација на ACEA C3 и нуди целосна заштита на катализаторот, со што се продолжува животниот циклус на моторот.

Карактеристики

Новите бензински мотори можат да комбинираат економичност на горивото, ниски емисии, леснотија на ракување и супериорни перформанси благодарение на усвојувањето на иновативни технички решенија како што се директно вбризгување и турбини со варијабилна геометрија. Така, новите единици на бензин можат да обезбедат значителни придобивки во однос на намалување на загадувањето, со што ќе се обезбедат одлични карактеристики за ракување и безбедност.

Selenia K Pure Energy е лубрикант специјално формулиран за да ја максимизира економичноста на горивото, да гарантира почитување на регулативите за загадување, да ги заштити моторите дизајнирани да работат на повисоки температури и да го засилат типично спортскиот карактер во верзии со турбо-полнач.

Истражувањето со ниска температура доведе до дефинирање на Selenia К Pure Energy, каде одредени адитиви гарантираат многу висока топлинска стабилност што го издвојува овој производ од сите претходници. Оваа одлика, во комбинација со многу низок вискозитет на ладно и ниско коефициент на триење, ја прави Selenia K Pure Energy најдобар производ за постигнување супериорна изведба на моторот за целосно уживање и заштита.

Препорачано:

Fiat / Lancia

Технички податоци:

  • SAE 5W-40
  • ACEA C3
  • API SM / CF
  • FIAT 9.55535-S2, Br. F603.C07
  • MB – 229.51
  • VW 502.00-505.00
  • VW 505.01
  • BMW LL-04
SKU: M021 Категории: ,
Оди на лентата со алатки