Акција

PETRONAS SYNTIUM 7000 DM
0W-30

1.900 ден 1.600 ден

Опис

Масло PETRONAS Syntium 7000 DM

Ова е целосно синтетичко моторно масло, се карактеризира со уникатно висока економичност на горивото, како и вклучување на формула изработена специјално за мотори од Mercedes Benz што го намалува нивото на сулфатна пепел, фосфор и сулфур.

 

Карактеристики:

  • го намалува таложењето на пепелта во филтерот за честички, со што се спречува губење на моќноста на моторот;
  • намалена оксидација и потрошувачка на масло дури и при употреба на биодизел со висока концентрација;
  • висок степен на заштита на моторот од абење, чија стапка значително ги надминува барањата на новите стандарди API SN, дури и во екстремни временски услови;
  • Уникатно висока економичност на горивото.

Формулата на моторното масло PETRONAS Syntium 7000 DM е развиена за да ги задоволи барањата на бензински и дизел мотори со голема моќност, вклучително и мотори со најновата генерација на филтри за честички.

 

Карактеристики на маслото:

Спецификации на API SN; ACEA C3

Одобренија и дозволи:  MB 229,51; MB 229,52

Ги исполнува барањата на Renault RN0700

SKU: M002 Категории: ,
Оди на лентата со алатки